Art Fund Nyenrode

Geeft kunst een wezenlijke plaats op het landgoed én gedachtegoed van Nyenrode

Art Fund Nyenrode zet zich in om kunst en kunstbeleving terug te brengen naar Nyenrode en een wezenlijke plaats te geven op het landgoed én in het gedachtengoed.

Stichting Art Fund Nyenrode beoogt, in de geest van de vorige eigenaren van Nyenrode, de Aartsvaders van landgoed en kasteel, en met name van Jacques Goudstikker (1897 – 1940;  kunstverzamelaar en handelaar, erelid VHOK, Koninklijke Vereniging van Handelaren van Oude Kunst in Nederland) kunst haar gerechtsvaardigde plaats op Nyenrode terug te geven. De Stichting doet dat met tentoonstellingen uit privé- en bedrijfscollecties van aan Nyenrode gerelateerde personen en organisaties. Daarnaast stelt Art Fund Nyenrode zich ten doel om een platform te zijn voor een eigen kunstcollectie op de campus. Schenkingen van kunstminnende alumni worden daar niet alleen dankbaar voor ontvangen, maar ook deskundig beheerd.

Hoofdlijnen van het beleid
Omdat Nyenrode als universiteit geen fondsen beschikbaar heeft om de ambitieuze doelstelling van de Stichting te verwezenlijken, kwamen oud-studenten in beweging. Jaarlijks worden door Art Fund Nyenrode sinds 2014 op het landgoed wisselende kunsttentoonstellingen georganiseerd, vinden er kunstmanifestaties plaats en wordt gewerkt aan een permanente kunstcollectie.

Daarmee streeft Art Fund Nyenrode er naar kunst onderdeel van de campusbeleving te maken en te integreren in educatieve programma’s zoals destijds gebruikelijk was bij de start van de Nyenrode Experience in 1946.

Andy Warhol - The Business Artist

Huidige tentoonstelling toont hoogtepunten uit de Lex Harding collectie

Leo, onderstaande een opzet hoe de bestaande Warhol pagina aangevuld kan worden met de video:

Andy Warhol - The Business Artist

Met gepaste trots nodigen wij u uit om onze 15e tentoonstelling te komen bewonderen. Ditmaal met hoogtepunten uit de Warhol verzameling van alumnus Lex Harding. Bekijkt u hier onze promotie video en scroll naar beneden voor meer informatie.

Huidige tentoonstelling

Andy Warhol | The Business Artist

Hoogtepunten uit de Lex Harding collectie

15e tentoonstelling

september 2020 – mei 2021

Marilyn Monroe Andy Warhol Lex Harding AFN tentoonstelling

De vier aandachtsgebieden van Art Fund Nyenrode

Art Fund Nyenrode investeert haar tijd en aandacht vooral aan vier aandachtsgebieden. Klik op de kop voor meer informatie.


"Een aanrader voor iedere Nijenrodiaan"

- Mathijs Schlepers

 

Het koffietafelboek over de geschiedenis van Nijenrode van 1260 tot heden. Een geweldig boek om zelf te hebben én cadeau te geven!

  • 190 pagina’s
  • 100+ illustraties
  • € 29,50 excl. verzending