Over ons

De filosofie en de mensen achter Art Fund Nyenrode

Art Fund Nyenrode zet zich in om kunst en kunstbeleving terug te brengen naar Nyenrode en een wezenlijke plaats te geven op het landgoed én in het gedachtengoed.

Stichting Art Fund Nyenrode beoogt, in de geest van de vorige bewoner van Nyenrode, Jacques Goudstikker (kunsthandelaar en erelid VHOK, Koninklijke Vereniging van Handelaren van Oude Kunst in Nederland) kunst haar gerechtsvaardigde plaats op Nyenrode terug te geven. De Stichting doet dat met tentoonstellingen uit privé- en bedrijfscollecties van aan Nyenrode gerelateerde personen en organisaties. Daarnaast stelt Art Fund Nyenrode zich ten doel om een platform te zijn voor een eigen kunstcollectie op de campus. Schenkingen van kunstminnende alumni worden daar niet alleen dankbaar voor ontvangen, maar ook deskundig beheerd

Hoofdlijnen van het beleidsplan

Een aantal enthousiaste alumni zet zich in om de ambitieuze doelstelling van de stichting te verwezenlijken. Sinds eind 2014 worden er jaarlijks op Nyenrode wisselende kunsttentoonstellingen georganiseerd en wordt gewerkt aan een permanente collectie. Daartoe kunnen kunstschenkingen worden gedaan aan stichting Art Fund Nyenrode, dat daarmee een eigen kunstcollectie opbouwt.

Art Fund Nyenrode streeft ernaar kunst onderdeel van de campusbeleving te maken en te integreren in educatieve programma’s zoals destijds gebruikelijk was bij de start van de Nyenrode Experience in 1946.

KvK: 63206250
ANBI/Fiscaal nummer: 855136947

U kunt hier ons beleidsplan downloaden en lezen.

Jaarrekeningen
Jaarrekening 2021 
Jaarrekening 2020

Jaarrekening 2019
Jaarrekening 2018 

Bestuur
Ton Broeckx, voorzitter
Tom Roos, secretaris
Erik Huis, penningmeester
Berit van Dobbenburgh-Meyboom
Mathijs Schlepers
Nancy Holleman

Raad van Advies
Henk de Heus, voorzitter, privé verzamelaar
Leo van Os, oud-voorzitter AFN
Juliette Jonker-Duynstee, kunsthistorica
Pol Schevernels, secretaris, initiator AFN

Het bestuur stelt zich graag aan u voor

AFN | Ton Broeckx + hoed

Ton Broeckx, voorzitter

Beeld heeft altijd zijn fascinatie gehad. Jarenlang als hobbyfotograaf met grote camera’s rondgesjouwd en nu naast zijn kleine snap-shot cameraatje en IPhone kan hij het vastleggen van boeiende momenten niet nalaten. Dit liet zich ook herkennen in zijn werkzame periode als marketing manager bij de internationale haircosmetica concerns Schwarzkopf, Wella en Keune. De noodzakelijkheid van eigen model-beeldmateriaal voor campagne/publiciteit communicatie leidden weer naar photo-shoots in véél studio’s en locatie werk. Door het schilderwerk van zijn echtgenote, ging hij zich steeds meer interesseren voor schilderkunst. Kwam in besturen terecht van stichtingen voor kunstbeleving en zo ook in het bestuur van Art Fund Nyenrode.

Tom Roos

Tom Roos, secretaris

De belangstelling voor kunst begon voor Tom Roos na zijn opleiding op Nyenrode en Michigan State University. Kunst als maatje in het leven naast een carrière in de financiële wereld. En dat is eigenlijk nog steeds zo. Wat hem met name aanspreekt is toegankelijke kunst, die verrast, raakt en intrigeert. Dat kan zich uiten in verschillende vormen: beeldende kunst (schilderijen en plastieken), architectuur, muziek en theater. Diverse lidmaatschappen van culturele en kunstzinnige verenigingen zorgen hierbij voor een voortdurende stimulans.
Met het bestuurslidmaatschap van het Art Fund Nyenrode kan hij de  (antieke) kunst van zijn alma mater alsook die van alumni promoten en meehelpen deze voor het nageslacht te behouden. 

Erik Huis Penningmeester AFN

Erik Huis, penningmeester

Vanaf het moment van afstuderen op Nyenrode en het behalen van een MBA in de USA, in zijn werkzame leven altijd op reis geweest en voor langere periodes in het buitenland gewoond. Naast zelf schilderen, is Erik al reeds vroeg begonnen met verzamelen en op gezette tijden ook weer verkopen van collecties die hij had opgebouwd tijdens reizen en buitenlands verblijf, waaronder een grote verzameling post revolutionaire Russische kunst. Tevens heeft hij het initiatief ” All Global Movement” van kunstenaar Pieter Kortekaas enige tijd begeleid, wat o.a. geleid heeft tot het tot stand komen van het plaatsen van 5 grote bronzen beelden groepen op Nyenrode tijdens het 65-jarige lustrum. Op dit moment is Erik partner en aandeelhouder van Momentum Capital – een middelgrote investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen op het raakvlak van urbanisatie en duurzaamheid.

Berit van Dobbenburgh-Meyboom 

Gefascineerd door kunst, al sinds de middelbare school waar zij eindexamen deed in handvaardigheid en textiele werkvormen in combinatie met kunstgeschiedenis. Na de kunstacademie overwogen te hebben, koos ze voor een studie Nederlandse taal en letterkunde in Utrecht. In 2004 werd ze, gedreven door haar passie voor kunst, directeur van Kunst.nl/ Business Art Service. In deze functie kwam ze in aanraking met Art Fund Nyenrode waarvoor ze de logistieke ondersteuning leverden bij de inrichting van exposities op Nyenrode. In de zomer van 2018 is ze gestart met de Modulaire executive MBA aan Nyenrode en sinds november 2019 directeur van de Nederlandse BridgeBond. Nog steeds met een passie voor kunst en een bescheiden kunstverzameling thuis die voor een deel bestaat uit bronzen beelden.

Schermafbeelding 2019-09-06 om 11.04.03

Mathijs Schlepers

Als zoon van een schilder is Mathijs al vroeg bewonderaar geworden van kunst. De Art Fund Nyenrode combineert deze passie met de verbinding die hij voelt met het landgoed. In 2017 studeerde hij af van het Master of Science programma, waarin hij door de Class of 1958 werd gesteund. Mathijs heeft in zijn werk als consultant nog maar weinig met kunst te maken, behalve de kunst van het weglaten.